scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Ralf Schumacher onder vuur

Gepubliceerd op 02 april 2003 door Bianca Zoon

Volgens berichten in het Britse schandaalblad ‘The Sun’ heeft Ralf Schumacher een pittige brief van zijn teamprincipalen Williams en Head ontvangen. Het schamele optreden van Ralf tijdens de kwalificaties van de afgelopen twee Grand Prix’ is de teambazen een doorn in het oog en zijn zij van mening dat hij op dit moment onderpresteert. Zeker gezien het meer dan riante salaris wat hij bij BMW Williams opstrijkt, is men van mening, dat Schumi2 hen meer waar voor het geld mag geven. In het verleden heeft Ralf Schumacher zich wel degelijk verdienstelijk gemaakt bij Williams en ze zien hem graag weer terug op dat niveau.


Zal de brief zijn uitwerking hebben op Ralf?

In een enigszins pathetische poging zijn protegé te hulp te schieten, laat manager Willy Weber weten, dat de matige prestaties van Ralf het gevolg zijn van berichten in de Duitse schandaalpers. Ralf zou zich volledig uit het veld hebben laten slaan door berichten over zijn vermeende homoseksualiteit en het feit dat zijn echtgenote de huwelijkse trouw niet zo nauw zou nemen. Hoewel dit soort berichten begrijpelijkerwijs vervelend zijn voor hem, mag van Ralf als grootverdienende topsporter verwacht worden, dat hij sportief niet lijdt onder dit soort roddel en achterklap.

BMW Motorsport directeur Mario Theissen ziet Ralf Schumacher niet graag vertrekken. Met name de continuïteit binnen het team is BMW heel wat waard. “Graag blijven wij met dezelfde coureurs samenwerken, die de wagen, de motor en het team goed kennen. Ik ben van mening dat Williams zowel Ralf Schumacher als Juan Pablo Montoya moet zien te behouden”, aldus Theissen.