scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Wurz vorige week 24 uur in quarantaine

Gepubliceerd op 01 april 2003 door Dennis Visser

SARS, de mysterieuze longziekte die wereldwijd al aan 62 mensen het leven heeft gekost, heeft ook Alexander Wurz vervelende momenten opgeleverd. De Oostenrijker maakte vandaag bekend dat hij afgelopen week 24 uur in quarantaine is geweest in een ziekenhuis in Monaco.

Nadat Wurz terugkwam uit Maleisië voelde hij zich niet goed: “Toen ik thuiskwam in Monaco was ik erg ziek. Mijn arts hoorde dat ik in Maleisië was geweest, en stuurde me direct naar het ziekenhuis. Ze hebben me daar getest, en onmiddellijk werd ik in quarantaine geplaatst. Ik was gedurende 24 uur in het ziekenhuis totdat de belangrijkste bloedtests uitgevoerd waren en ik weer naar huis mocht.” Toch dacht Wurz geen moment dat hij met SARS besmet was: “Ik verbleef in een kamer met een eigen ventilatiesysteem, en werd continu met camera’s in de gaten gehouden. Ik wist dat het geen SARS kon zijn, omdat Maleisië niet in de gevarenregio ligt, maar toch werd ik als een gevaar voor de samenleving gezien. Ik was een van de zeven mensen in Frankrijk.”

Eind goed, al goed dus voor Wurz, die morgen naar Sao Paulo vliegt in verband met de Grand Prix van Brazilië. “We zijn natuurlijk heel blij dat we zo snel zijn, maar we weten ook dat er nog veel werk te doen is en dat Ferrari terug zal komen.”