scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Mosley en publiek tevreden

Gepubliceerd op 10 maart 2003 door Bianca Zoon

Max Mosley heeft zich in voorzichtige bewoordingen positief uitgelaten over de nieuwe regels en de uitwerking ervan op de race. Hoewel het gisteren lastig te beoordelen was, of het spektakel wat we voorgeschoteld kregen door de regen werd veroorzaakt of door de nieuwe regels. Duidelijk was wel, dat de pitstopstrategie een extra dimensie heeft gekregen door het verbod brandstof toe te voegen tussen de kwalificatie en de race. Als kijker word je constant beziggehouden en blijft het steeds de vraag of sommige teams echt zo snel zijn geworden, of dat ze gewoon weinig brandstof aan boord hebben.

Over de kwalificatie was Mosley minder te spreken, waarschijnlijk als gevolg van het feit dat de twee Ferrari´s weer voorop stonden. Wat voor de kijker de kwalificatie juist interessant maakt, is dat elke coureur evenveel ‘airtime’ krijgt. Alles is dus goed te volgen, wat in het verleden wel anders lag en we slechts konden genieten van de flying laps van het voorste deel van het veld.

Opvallend was overigens wel, dat een aantal coureurs slecht bestand was tegen de druk. Enigszins begrijpelijk dat een aantal rookies zich genoodzaakt zag de race te verlaten door een flinke stuurfout. Maar ook sommige ‘oudgedienden’ wisten hun bolide maar net (Montoya) of net niet (Barrichello) op de baan te houden. Zonder persoonlijk letsel, droegen ook deze crashes en spins bij aan de vermakelijkheid van de race.


Barrichello bekende openlijk zijn stuurfout