scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Reactie van Jos

Gepubliceerd op 08 maart 2003 door Bianca Zoon

Vanuit Melbourne deed Jos ons zojuist telefonisch verslag van zijn ervaringen in de vrije trainingen en de kwalificatie voor de Grand Prix van Australië.

“In de eerste vrije training vanmorgen ben ik wel de baan op gegaan, maar kreeg al snel te maken met problemen met de remmen. Daarom ben ik direct weer de pits ingegaan en heb zodoende geen tijd gezet.”


Jos verlaat de pitstraat aan het begin van zijn 'kwalificatiesessie'

In de tweede vrije training is Jos met veel benzine de baan op gegaan. Minardi hoopt voor de race toch stiekem op de natte zegen van boven en werd met een race-setup, gericht op de meer dan waarschijnlijk vallende regen, gereden. “Het verzamelen van zoveel mogelijk gegevens over hoe de auto zich houdt met een maximum aan brandstof, was prioriteit nummer één. Met name het verkrijgen van de ontbrekende gegevens over de banden is in dit stadium voor ons van cruciaal belang”, aldus Jos.

Teamgenoot Justin Wilson werd de baan op gestuurd met veel minder benzine. Zo konden de prestaties van de beide bolides goed vergeleken worden. Het is dan ook goed te verklaren waarom de tijd van Wilson sneller was dan die van Jos in de tweede vrije training.

Na het analyseren van de gegevens die waren verzameld tijdens de vrije trainingen en de weersvoorspellingen, is er door Minardi voor gekozen om gebruik te maken van een hiaat in de nieuwe regelgeving. “Door geen tijd neer te zetten, hoeven we de auto´s niet op het Parc Fermé te stallen en kunnen onze engineers deze kostbare tijd nog gebruiken om de laatste veranderingen aan te brengen.”


Mooi shot van Jos´ helm

Jos sloot af met zijn algehele ervaring over de afgelopen twee dagen. “Ik ben zeer overtuigd van het potentieel van de auto. Ook over de betrouwbaarheid van de Minardi maak ik mij geen zorgen. Als we de komende tijd de noodzakelijke gegevens weten te verzamelen, komt het allemaal wel goed.” Bovendien wist hij ons nog een leuk nieuwtje te melden. “Als jullie tijdens de race zicht krijgen op de pitmuur, is de kans groot dat jullie een bekend gezicht ontwaren. Raymond (red:Vermeulen) heeft namelijk de eer om mijn pitbord vast te mogen houden.”