scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

HANS nog steeds onderwerp van discussie

Gepubliceerd op 05 maart 2003 door Eric Berendsen

Vlak voor de start van het nieuwe seizoen is nog steeds een groot aantal coureurs niet overtuigd van de toegevoegde waarde van het HANS-device, het apparaat dat het hoofd met de nek fixeert. Vandaag liet Rubens Barrichello weten dat het dragen van HANS erg veel pijn doet. "Ik ben al maanden bezig om het goed te krijgen, maar het lukt maar niet", aldus Barrichello. "Ik heb er zelfs meer last van, dan van de pijn in mijn rug, die ik laatst met een crash heb opgelopen. Ik hoop dat de FIA het besluit om HANS verplicht te stellen nog eens wil overwegen."




Fisichella test het HANS device

Ook Jacques Villeneuve is tegen de nieuwe veiligheidsmaatregel, en hij lijkt bezig om gelijkgestemden om zich heen te verzamelen, om zo de FIA te overtuigen HANS nog niet verplicht te stellen. "Heidfeld heeft al aangegeven er erg veel last van te hebben, en ook ik kan er niet mee uit de voeten. Daarnaast zou het HANS-device de afgelopen negen jaar geen coureur gered hebben. Sterker nog, waarschijnlijk was het voor Diniz in 1999 fataal geweest bij zijn ongeluk". Villeneuve werd in zijn woorden gesteund door teambaas Richards en teamgenoot Button.

FIA president Max Mosley is echter tot nu toe resoluut geweest in zijn commentaar: "je hoeft het HANS-device niet te dragen in Merlbourne, maar dan kom je de pitstraat eenvoudig niet uit".