scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

GPWC stelt vacature 'Reserve-Bernie'

Gepubliceerd op 03 maart 2003 door Bianca Zoon

De autofabrikanten, verenigd in de GPWC, hebben een vacature gesteld om een nieuwe ‘Bernie’ te vinden.

Vooruitlopend op een mogelijke eigen competitie en het onvermijdelijke vertrek van Bernie Ecclestone, zijn de autofabrikanten op zoek naar een nieuwe sterke man. Directeur Sport van Renault, Patrick Faure, vertelde de Franse krant ‘Le Journal du dimanche’, dat een head-hunter gevraagd was om een bezielende baas te gaan zoeken.

De kandidaat voor de functie moet goed thuis zijn in de wereld van de racesport, zal over gedegen kennis en ervaring op marketinggebied moeten beschikken, maar zal zich vóór alles moeten profileren als een échte baas! Hoewel Ferrari baas Luca di Montezemolo perfect in dit profiel past, wil de GPWC de schijn van onafhankelijkheid ophouden en iemand buiten de eigen gelederen zoeken.

Of, hoe en wanneer deze ‘Reserve-Bernie’ in actie zal komen is vooralsnog onduidelijk. Duidelijk is wel, dat deze actie van de GPWC te beschouwen is als een nieuwe zet in het politieke steekspel, waarna Ecclestone zelf weer aan zet zal zijn. Die heeft alvast aangekondigd een groot deel van de rechten te willen verkopen, als mogelijk douceurtje voor de autofabrikanten.