scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Toch nog hoop voor Spa?

Gepubliceerd op 25 februari 2003 door Dennis Visser

De locale overheden in Belgie houden nog steeds rekening met de mogelijkheid dat er in 2003 toch een Grand Prix in Spa-Francorchamps wordt gehouden.

De FIA schrapte de Grand Prix van Belgie van de kalender toen het Belgische parlement besloot tabaksreclame te verbieden. Belgie is daarmee zelfs nog eerder dan Europa, aangezien voor de hele Europese Unie geldt dat tabaksreclame vanaf halverwege 2005 uit den boze is.

Gisteren spraken Bernie Ecclestone en Max Mosley met Serge Kubla, een afgevaardigde van de regionale overheid waaronder Spa valt. De discussie concentreerde zich niet alleen op de mogelijkheid om in 2004 weer een Grand Prix te houden, maar ook 2003 kwam kort ter sprake. "Voor 2003 is de organisatie van een Grand Prix nog niet helemaal uitgesloten, alhoewel door het tabaksbesluit van het parlement en de inmiddels opgelopen vertraging de kans niet groot is", aldus Kubla.

Dat een Grand Prix doorgang zou kunnen vinden zonder tabaksreclame lijkt uitgesloten, maar wellicht ziet Kubla een mogelijkheid om het verbod op tabaksreclame te omzeilen. Het laatste woord over een Grand Prix in 2003 is blijkbaar nog niet gesproken.