scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Tests op vier locaties

Gepubliceerd op 25 februari 2003 door Dennis Visser

Vandaag werd er maar liefst op vier circuits getest: in Silverstone kwamen McLaren en Renault in actie, in Imola BAR, Williams en Toyota, terwijl Williams ook in Jerez testte. Ook Ferrari testte op twee circuits: Michael Schumacher in Jerez, en Felipe Massa in Fiorano.

Michael Schumacher was in het natte Jerez een kleine drie seconden sneller dan de enige andere coureur die een tijd neerzette, Juan-Pablo Montoya. Ook Luca Badoer kwam aan het einde van de dag nog even de baan op, maar hij reed alleen een installatieronde. Morgen zijn ook McLaren en Toyota in Jerez aanwezig.

In Imola was Jacques Villeneuve de snelste aanwezige coureur. Ruim een seconde sneller dan Marc Gene, die vandaag de Williams van vorig jaar bestuurde. Cristiano da Matta eindigde de test met de derde en laatste tijd. Morgen testen de teams ook in Imola verder, en zal ook Minardi hier aanwezig zijn.

Ondertussen was het korte Silverstone-circuit het decor van een testsessie door McLaren en Renault. Kimi Raikkonen zette voor McLaren de snelste tijd van de dag neer. Opvallend was dat het team van McLaren in totaal 43 ronden aflegde, terwijl Renault maar liefst 239 maal de start/finish streep passeerde.