scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Vandaag heeft Tyrrell weer getest op het circuit van Barcelona....

Gepubliceerd op 17 december 1997 door John ter Meer

Vandaag heeft Tyrrell weer getest op het circuit van Barcelona. Jos Verstappen heeft vandaag 10 rondjes gereden in een testsessie in de voor '98 gemodificeerde Tyrrell 025X. De testsessie werd gehinderd door de weergoden die hadden bedacht dat het vandaag maar eens de hele dag hard moest gaan regenen. Voor het testen had het team al de nodige problemen met de afstelling en in de weinige rondjes die konden worden gereden is geen goede afstelling gevonden.

De test die als doel heeft om diverse onderdelen voor de uiteindelijke '98 auto, de Tyrrell 026, te testen wordt morgen voortgezet. In ieder geval zal getracht worden dan 24 rondjes te rijden omdat de motor nog zoveel rondjes te gaan heeft. Als het weer dan meezit dan zal nog verder getest gaan worden. In Barcelona wordt Jos verder vergezeld door het team van Sauber, met Jean Alesi voor het eerst aan het stuur. Prost is ook aanwezig en Olivier Panis heeft vandaag de meeste rondjes gereden. Hakkinen en Coulthard testen de '98 banden in hun McLaren's en Jan Magnussen test in de Stewart die echter in het eerste rondje al in brand vloog.

Morgen heeft FIA president Max Mosley een ontmoeting met de Franse minister van Sportzaken, Marie-George Buffet, om de problemen rond de Grand Prix van Frankrijk te bespreken die voorlopig niet op de kalender voor 1998 staat. In een brief aan haar gaf Max Mosley haar echter vandaag weinig hoop op een Grand Prix in 1998. Alleen als Frankrijk haar standpunt veranderd aangaande de exclusieve uitzendrechten voor sommige zenders dan is er wellicht een basis om in 1999 weer een Grand Prix te organiseren. Mosley schreef: "Nu dat alle redelijke deadlines gepasseerd zijn is het nu zo goed als onmogelijk om in 1998 nog een extra race in te passen".