scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Wilson maakt kennis met PS03

Gepubliceerd op 20 februari 2003 door Martin Zoon

Vandaag was het de beurt aan Justin Wilson om zijn eerste ronden te rijden in de Minardi PS03. Op een zonnig Fiorano reed Wilson een totaal van 32 ronden, waarbij zijn snelste rondje de klok op 1.01.08 deed stoppen. Wederom een prima tijd voor een net van de band gerolde auto en een coureur die op een, tot dat moment, onbekend circuit rondrijdt.

Wilson kon dan ook niet anders dan tevreden zijn over zijn kennismaking met de nieuwe auto: “Ik ben erg tevreden over hoe de auto aanvoelt. Gedurende de dag hebben we een aantal kleine verbeteringen ten opzichte van gisteren aan de wagen kunnen aanbrengen”. In de middag zorgden problemen met de versnellingsbak ervoor dat men voortijdig kon inpakken; niettemin was men bij het team tevreden over de informatie die men de afgelopen twee dagen heeft weten te verzamelen.


Justin Wilson: een goede eerste indruk van de PS03

Ook Paul Stoddart was content met het debuut van zijn auto. Maar zoals we hem de laatste maand hebben leren kennen, wilde hij ook nu nog niet vooruitlopen op de ontwikkelingen. “Algemeen gesproken zijn we zeer tevreden met de prestaties van de auto en de motor; onafhankelijk van elkaar gaven Jos en Justin mij aan positief verrast te zijn over de potentie van deze combinatie. Dat is zeer positief. Echter, we zouden verkeerd bezig zijn om er op dit moment al te optimistische conclusies aan te verbinden. Al met al kunnen we op basis van deze test stellen, dat de vooruitzichten er zijn voor een goede start van het seizoen”.
Inmiddels is het team weer aangekomen op de fabriek in Faenza, waar alle data wordt bestudeerd en de daar uit voortvloeiende technische aanpassingen gedaan zullen worden. In het begin van de volgende week heeft Minardi nog een test gepland, alvorens men de spullen pakt en afreist naar Melbourne.