scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Meningen verschillen over HANS

Gepubliceerd op 18 februari 2003 door Marc van Beelen

Er blijft verdeeldheid over het HANS systeem dat met name de nek van een coureur moet beschermen bij een frontale crash. Jos Verstappen liet vorige week al tijdens het interview weten dat hij het een goede ontwikkeling vindt en nu laat ook Jaguar weten dat hun coureurs er voorstander van zijn. Zowel Pizzonia als Mark Webber geven aan dat ze weinig problemen met het systeem hebben, slechts af en toe wat last op de schouders in bepaalde bochten maar dat weegt niet op tegen de extra bescherming die HANS met zich meebrengt. Het ziet er dus naar uit dat het Jaguar gelukt is om het systeem ‘comfortabel’ te maken.

Ook Max Mosley blijft een duidelijk voorstander van het systeem. De kritieken van o.a. Heidfeld en Villeneuve vergelijkt hij met soortgelijke kritiek die in een ver verleden te horen was bij de introductie van de helm en veiligheidsgordels. Toen die verplicht werden was de kritiek niet van de lucht en klaagden de coureurs dat het oncomfortabel en niet mee te rijden was, terwijl diezelfde helm en gordel nu niet meer weg te denken zijn.


Mosley waakt over de veiligheid

Waarschijnlijk zal na de eerste Grand Prix van Australië een tussenbalans opgemaakt worden maar zoals het er nu naar uitziet zal het systeem definitief in de F1 blijven.