scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Coulthard voor de microfoon

Gepubliceerd op 15 februari 2003 door Bianca Zoon

David Coulthard heeft zich de afgelopen dagen druk bezig gehouden met het informeren van de diverse media over zijn visie met betrekking tot de nieuwe regels. DC sprak zich uit over de volgens hem te radicale invoering van de nieuwe regels. “Er zijn zoveel regels veranderd, dat niemand echt kan zeggen wat voor een uitwerking ze zullen hebben”, aldus de Schot.


DC realistisch over komend jaar

Inhoudelijk ging Coulthard dieper in op de laatstelijk aangekondigde nieuwe regel over het tankverbod tussen de kwalificatie en de race. Nog onzeker over de exacte impact van de regel, merkte DC wel op dat hij zich niet kon voorstellen dat de kijker gebaat is bij zo´n regel. “Deze regel verandert de strategie van de teams volledig en dit zal voor de kijker moeilijk te volgen zijn.”

Wijselijk liet Coulthard dit keer de jaarlijkse voorspellingen over zijn optreden in het komende seizoen achterwege. Holle frasen als “dit wordt mijn jaar” en “ik ben fitter dan ooit te voren” zouden slechts hoongelach hebben opgeleverd, getuige zijn prestaties van het afgelopen jaar. Met wat meer realiteitszin voorspelde DC wel, dat Ferrari nog steeds de toon zal zetten dit jaar.