scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Herrie om de vrijdagtest

Gepubliceerd op 14 februari 2003 door Bianca Zoon

Een anoniem gebleven teambaas heeft tegenover Autosport Magazine zijn ongenoegen geuit over het voordeel dat de drie teams hebben, die voor de extra vrijdag testoptie hebben gekozen. Deze teams hebben namelijk gedurende twee extra uren de tijd om bijvoorbeeld de bandenkeuze te bepalen, op het circuit van de race. Minardi, Jordan en Renault lijken dus beter beslagen ten ijs te komen tijdens de kwalificatie en de race. De morrende teambaas staat niet alleen in zijn kritiek. Een aantal van de andere teambazen is eveneens van mening, dat deze vrijdagtestsessie niet bedoeld is voor Renault, als één van de vermogende teams. Volgens hen is de maatregel in het leven geroepen om kosten te besparen, met name voor de kleinere teams.
De FIA heeft bij het in het leven roepen van deze mogelijkheid geen eis van financieel onvermogen neergelegd, dus doet het Renault team niets meer dan een unieke mogelijkheid pakken. Ook Paul Stoddart legde tijdens de persconferentie in Dordrecht al uit, dat de extra testsessie op vrijdag het Minardi team enorme voordelen gaat opleveren.


Hopelijk krijgt Stoddart het gelijk aan zijn zijde

Het lijkt erop, alsof de andere teambazen nu pas tot dat besef komen. De onvrede zit blijkbaar meer in de eigen onjuiste inschatting van deze gemiste kans, dan de aanwezigheid van Renault op de vrijdagtestsessie.