scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

De FIA heeft een verzoek van de Franse regering om...

Gepubliceerd op 12 december 1997 door Ron Lem

De FIA heeft een verzoek van de Franse regering om de Franse Grand Prix alsnog op de kalender voor 1998 op te nemen afgewezen. De FIA gaf aan dat zij van de Franse regering niet de nodige garanties hebben gekregen aangaande de TV verslaggeving. De FIA voegde eraan toe dat met het toevoegen van de Franse Grand Prix het totaal aantal races op 17 uit zou komen hetgeen volgens de FIA een probleem zou zijn voor de teams. Dit seizoen hebben de teams ook 17 races gereden. Marie-George Buffet, de Franse Minister van Sportzaken heeft de hoop echter nog niet opgegeven. Dit jaar werd de Franse GP ook pas in april definitief op de kalender gezegd zei ze hoopvol.

De Belgische en de Portugese Grand Prix staan ook ter discussie. Beide organisaties hebben tot 31 december uitstel gekregen om orde op zaken te stellen. De Belgische Grand Prix komt in gevaar door een totaalverbod op tabaksreclame dat in België van kracht wordt. De Portugese Grand Prix komt opnieuw, net als dit jaar, in gevaar doordat de noodzakelijke aanpassingen aan het circuit nog niet klaar zijn. China en Zuid Afrika, lekker dicht bij huis zullen we maar zeggen, worden genoemd als mogelijke vervangers.

Alsof dit nog niet genoeg is heeft de FIA ook de stad Jerez nog een veeg uit de pan gegeven. De burgemeester van de stad zou zich bij de prijsuitreiking van de Grand Prix van Europa niet netjes hebben gedragen en daarom mag Jerez in ieder geval volgend seizoen geen Grand Prix organiseren.

Paul Stoddard, directeur van European Aviation heeft twee exemplaren van de Tyrrell 025 gekocht. European Aviation is een partner van Tyrrell en biedt het team windtunnel faciliteiten. Nigel Greensall en Paul Stoddard reden kort geleden al met hun nieuwe auto's op Donington Park.