scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Valencia dag 1: Firman tevreden

Gepubliceerd op 10 februari 2003 door Martin Zoon

Vandaag werd er door drie teams getest op het circuit Ricardo Tormo van Valencia. Het Team Jordan Grandprix maakte kennis met Ralph Firman en Firman op zijn beurt met de EJ13.
Onder droge weersomstandigheden reed Firman 73 vrijwel probleemloze testronden. De 27-jarige Engelsman imponeerde daarnaast zijn nieuwe collega´s door met zijn snelste ronde slechts 1.47 seconde langzamer te zijn dan de snelste ronde van de dag, afgelegd door Ralf Schumacher in de Williams FW25. Firman verklaarde zeer tevreden te zijn over zijn kennismaking met Jordan: ”Het verliep allemaal uitstekend vandaag. Ik ben blij dat ik de auto, het team en het circuit zo goed heb leren kennen. Ondanks dat het niet mijn eerste Formule 1-kilometers waren, was ik wederom onder de indruk van de hoge snelheden en de immense remkrachten van deze auto´s”.

Snel waren ook de nieuwe BMW Willams bolides. Met een aangepaste voorvleugel en bargeboards werden er enkele belangrijke aanpassingen op aërodynamisch gebied getest. Onder toeziend oog van Patrick Head, die alleen bij speciale gelegenheden op Williams-testen verschijnt, werd duidelijk dat deze nieuwe package zijn invloed had op de snelheid van de FW25. Head zag zijn twee coureurs de snelste rondetijden van de dag afdrukken.

Renault testte vandaag met coureurs Fernando Alonso en Allan McNish. Alonso concentreerde zich op het testen van de Michelins en simuleerde later op de dag enkele kwalificatieronden. McNish blies al vroeg op de dag de motor van zijn R23 op, maar vond ´s middag nog voldoende tijd om enkele langere runs te maken.

De officieuze testtijden van 10 februari 2003:

Pos Coureur Auto-Motor Banden Tijd Ronden
1 Ralf Schumacher Williams-BMW M 1m11.99s 65
2 Juan Pablo Montoya Williams-BMW M 1m12.44s 45
3 Fernando Alonso Renault M 1m12.54s 36
4 Ralph Firman Jordan-Ford B 1m13.46s 73
5 Allan McNish Renault M 1m14.94s 51

B = Bridgestone
M = Michelin