scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Sauber in luxe positie

Gepubliceerd op 10 februari 2003 door Bianca Zoon

Gisteren werd in Zürich tijdens de `Sauber on Ice Show´ de nieuwe C22 officieel door het Sauber team aan de rest van de wereld gepresenteerd. Daar de C22 al enige malen werd gebruikt bij de recente testsessies, was er weinig verrassends in de presentatie van Sauber. Of het moet zijn de aankondiging van wéér een nieuwe sponsor, dit keer het Russische telecombedrijf Mobile Telesystems (MTS). De in het oogspringende gele bargeboards komen dan ook op het conto van deze nieuwe sponsor.
Met het inlijven van een zoveelste geldschieter bevindt het Zwitserse team zich in een zeer riante, financieel solide, positie.

Willy Rampf, de technisch verantwoordelijke man bij Sauber, wist te melden dat de C22 een geheel nieuwe auto is en geen doorontwikkeling van het vorige model. Met name op het gebied van aërodynamica hangt het Sauber team een nieuwe filosofie aan. Door de grote mate van flexibiliteit is de auto heel eenvoudig per circuit en omstandigheden aan te passen.
Het privé-team van Peter Sauber heeft grootse plannen voor de toekomst, getuige het ambitieuze doel om de eerste plaats achter de gevestigde drie topteams in te nemen. Hoewel dit een evenaring van de successen van de afgelopen jaren zou betekenen, is dat met de mogelijke wederopstanding van Renault en wellicht ook Jaguar, een nobel streven.

De beide coureurs Nick Heidfeld en Heinz-Harald Frentzen waren zeer te spreken over de nieuwe bolide. De auto heeft perfecte prestaties laten zien, heeft een goede balans en reageert uitstekend op gewenste wijzigingen in de set-up.