scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Ralph Firman tweede coureur bij Jordan

Gepubliceerd op 04 februari 2003 door Marc van Beelen

Jordan GrandPrix heeft vanochtend officieel de Brit Ralph Firman middels een drie-jarig contract bevestigd als tweede coureur naast Giancarlo Fisichella. Eddie Jordan laat via het officiële persbericht weten erg blij te zijn met Ralph gezien zijn ruime ervaring die hij met name in de Formule Nippon heeft opgedaan. Firman zelf is uiteraard ook erg blij met zijn contract bij Jordan. De voorbereidingen op komend seizoen zijn in volle gang, het eerste stoeltje werd gisteren reeds geschuimd en volgende week mag Firman aan de bak tijdens testwerk op Valencia.

Ralph Firman, 27 jaar oud, werd in 1996 Brits Formule 3 kampioen. In 1997 maakte hij de overstap naar Japan waar hij maar liefst 6 jaar in de Formule Nippon actief was. Vorig jaar werd hij kampioen in die klasse met 4 overwinningen en 62 punten, 2 meer dan zijn naaste concurrent Motoyama.

Met het tekenen van Firman bij Jordan zijn alle race stoeltjes bezet en mogen we concluderen dat er veel veranderd is in de stoeltjesbezetting ten opzichte van vorig seizoen. Vier coureurs maken dit jaar hun debuut zijnde Ralph Firman (Jordan), Christian da Matta (Toyota), Justin Wilson (Minardi) en Antonio Pizzonia (Jaguar). Maar liefst acht coureurs van vorig jaar zullen niet aan de start van Melbourne verschijnen teweten Enrique Bernoldi, Alex Yoong, Pedro de la Rosa, Eddie Irvine, Mika Salo, Allan McNish (nu testcoureur bij Renault), Takumo Sato (nu testcoureur bij BAR) en Felippe Massa. Voor de coureurs zonder contract is er nog hoop aangezien er bij een aantal teams nog ruimte is voor een testcontract.