scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Da Matta snelst in Barcelona

Gepubliceerd op 02 februari 2003 door Dennis Visser

Ook vandaag werd er getest in Barcelona, waar Toyota en BAR het team van Frank Williams vergezelden. Het was een zonnige en droge dag in Barcelona, en blijkbaar zijn dat omstandigheden waaronder de nieuwe Toyota TF103 goed functioneert. De Braziliaan Cristiano da Matta reed vandaag in deze TF103, en zette daarbij de snelste tijd neer, bijna een seconde sneller dan de nummer twee, Jacques Villeneuve. Jenson Button was achter Villeneuve de tweede BAR, op een tiende gevolgd door de Williams van Marc Gene. Ralf Schumacher, gisteren nog het snelste, sluit de tijdenlijst af.



Da Matta, die bekend staat als een snelle coureur, toonde zich na afloop tevreden met het verloop van de test: "Het was vandaag mijn derde test in Barcelona, maar voor het eerst reed ik hier met de TF103. Ik kan nu al zeggen dat ik blij ben met de manier waarop de auto reageert op deze baan. Goed gebalanceerd, zelfs beter dan in Valencia de afgelopen dagen. We hebben heel wat ronden kunnen rijden, en hebben bijna ons hele testprogramma voor vandaag kunnen doorlopen. Dat is dus een goed begin van onze vierdaagse test, aangezien we een behoorlijk uitgebreid technisch programma moeten afwerken."

Morgen test Da Matta verder op het Circuit de Catalunya, waar dan ook de teams Ferrari, Sauber, Renault en Jaguar aanwezig zullen zijn.

De officieuze testtijden van vandaag:

1 Cristiano da Matta Toyota 1:17.182 (56 ronden)
2 Jacques Villeneuve BAR-Honda 1:18.043 (39)
3 Jenson Button BAR-Honda 1:18.139 (54)
4 Marc Gene Williams-BMW 1:18.280 (85)
5 Ralf Schumacher Williams-BMW 1:19.800 (52)