scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Te veel wind in Valencia

Gepubliceerd op 31 januari 2003 door Martin Zoon

Vandaag was het beduidend minder druk dan gisteren op het circuit van Valencia; slechts vier coureurs van drie teams kwamen in actie. De teams van Ferrari, Petronas Sauber en B.A.R. hadden vandaag een regenbanden-test op het programma staan. Echter, door de slechte weersomstandigheden, het waaide veel te hard om (een gedeelte van) het circuit goed nat te houden, kon men het verkrijgen van voldoende èn waardevolle data over de nat-weer-Bridgestone´s op zijn buik schrijven.

Michael Schumacher, die de snelste tijd van de dag reed, was nog redelijk positief over de info die het team had verkregen; met de F2002 reed hij in totaal 53 ronden, waarvan 6 in de ochtend op een ingekort, nat circuit.
De Sauber coureurs waren minder tevreden over deze testdag. Nick Heidfeld reed slechts 12 ronden, terwijl Heinz-Harald Frentzen ´s ochtends nog wel 17 ´natte´ ronden kon rijden. Gedwongen door de omstandigheden concentreerde men zich de rest van de dag op het oefenen van pitstops, zodat Frentzen uiteindelijk toch nog tot een totaal van 58 ronden kwam.
Voor het team van B.A.R. kwam Jacques Villeneuve in actie; ook hij reed slechts 25 ronden en liet daarin de derde tijd van de dag afdrukken.

Alle drie de teams reizen nu af naar Barcelona waar volgende week vanaf maandag weer getest wordt. Team Petronas Sauber stuurt volgende week ook nog een test-team naar het Franse Lurcy-Levis vlakbij Nevers.

De officieuze testtijden van 31 januari in Valencia:

M. Schumacher Ferrari 1.12.897 53 ronden (6)
H. Frentzen Sauber-Petronas 1.14.201 58 ronden (17)
J. Villeneuve BAR-Honda 1.15.315 25 ronden (15)
N. Heidfeld Sauber-Petronas - 14 ronden (8)