scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Sauber op schema

Gepubliceerd op 30 januari 2003 door Martin Zoon

In tegenstelling tot de andere ´kleine´ teams, lijkt het Zwitserse Team Petronas Sauber zijn zaakjes momenteel keurig op orde te hebben. Waar vorig seizoen Prost en Arrows afhaakten en momenteel Jordan en Minardi alle zeilen moeten bijzetten om hun auto´s klaar en op ´grandprix-niveau´ te krijgen, ligt Sauber volkomen op schema in haar voorbereiding op het nieuwe seizoen.
De C22, die op 13 januari in Barcelona voor het eerst het daglicht aanschouwde, rijdt de ene testronde na de andere, terwijl teambaas Peter Sauber vandaag tot zijn grote tevredenheid wederom een nieuwe sponsordeal bekend kon maken.
Nadat al eerder de samenwerking met Adelholzener Alpenquellen –Sauber gaat het logo van ´Active O2´, een mineraalwater, uitdragen- en Kaeser Kompressoren AG was aangekondigd, verwelkomt Sauber vandaag Vescal, een Zwitserse producent van verwarmingssystemen. Net als Kaeser speelt ook Vescal een rol in de ontwikkeling van de windtunnel, welke momenteel bij de Sauber fabriek in Hinwil gebouwd wordt.

Buiten, op de circuits, zijn de coureurs Nick Heidfeld en Heinz Harald Frentzen overwegend positief over de ontwikkeling van de C22. Vanaf gisteren test men in Valencia met twee nieuwe C22´s, terwijl de eerdere testsessies in Barcelona en Valencia duidelijk maakten dat de nieuwe package zeer betrouwbaar lijkt.
Volgens Peter Sauber is ´betrouwbaarheid´ de sleutel tot succes in het komende seizoen: “met het nieuwe puntensysteem, waarbij punten worden vergeven vanaf de achtste plek, is het van het grootste belang om de auto´s over de finish te krijgen.” Volgens Heidfeld valt de aërodynamica van het chassis hier en daar nog wel te verbeteren. En juist daarvoor heeft men binnenkort dan ook alle middelen in huis om grotere stappen dan voorheen voorwaarts te maken.
Voorlopig lijkt Peter Sauber het met zijn team bijzonder goed voor elkaar te hebben. Op deze manier heeft hij voor zichzelf een prima klimaat gecreëerd om op zijn gemak na te denken over met welke motor hij in 2004 wil gaan racen. Wij hebben zo het idee dat de mensen van Volkswagen binnenkort als eerste op de koffie in Hinwil worden gevraagd ….