scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

F1 zal Irvine missen

Gepubliceerd op 27 januari 2003 door Martin Zoon

Het zal een raar gezicht zijn in Melbourne, een startopstelling zonder Eddie Irvine. Alhoewel in Formule 1 niets ooit écht zeker is, lijkt het erop dat de Ier niet meer terugkeert in een Formule 1-bolide. Zijn collega´s en voormalige teambazen spraken de afgelopen dagen in de diverse media hun teleurstelling over Irv´s vertrek uit de koningsklasse van de autosport uit.

Eerst was daar Eddie Jordan, die wellicht graag van Irvine´s diensten gebruik had gemaakt, maar noodgedwongen moet doorzoeken naar een, wellicht minder ervaren, coureur, die meer geld in het laatje brengt. “Het is een treurige dag voor de Formule 1” zei Jordan tegen Reuters, “Irvine gaf kleur aan de sport”.
Zijn voormalige teammaat bij Ferrari, Michael Schumacher, gaf aan dat hij altijd goed heeft kunnen opschieten met Irvine, “en dat, ondanks dat we zulke verschillende karakters hebben”. Bijzonder is dat de immer voorkomende en soms wat ´stijve´ Schumacher vooral Irvine´s karakter en glamour zal missen.
Renault´s teambaas, Flavio Briatore, zèlf een kleurrijk figuur, sprak van een groot verlies. “De sport kan niet zonder karakters als die van Eddie, het publiek zit niet op robots te wachten”.
Wie zeker teleurgesteld is in Irvine´s pensioen, is zijn beoogde teammaat bij Jordan, Giancarlo Fisichella. “Eddie zou een fantastische teamgenoot zijn geweest. Ik schat hem, met z´n enorme brok ervaring, erg hoog in als coureur. We zouden goed hebben kunnen samenwerken en het Jordan Team zeker naar voren kunnen helpen”.
Irvine zèlf zegt zich niet echt druk te maken om zijn min of meer opgedrongen afscheid. “Ik voel me zelfs enigszins bevrijd. Formule 1 heeft lange tijd mijn leven beheerst en nu krijg ik kans om de dingen te doen, waar ik voorheen geen tijd voor had.” Met zijn snowboard trok Irvine deze dagen dan ook richting Aspen. “Ik kan het me nu zelfs veroorloven om geblesseerd te raken …”.