scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Presentatie Renault

Gepubliceerd op 20 januari 2003 door Bianca Zoon

In Zwitserland heeft Renault vandaag zijn nieuwe R23 onthuld. Speciaal ter ere van de hoofdsponsor Mild Seven werd voor het Zwitserse Lucerne gekozen, mede doordat de Franse overheid strikte regels voor tabaksreclame heeft uitgevaardigd.
Aanstaande donderdag zal de R23 speciaal voor de Franse sponsors en partners op het circuit van Paul Ricard zijn eerste rondjes gaan maken.

De nieuwe R23 heeft duidelijk karakteristieke trekken van de Ferrari F2002, met een smallere lijn aan de achterzijde van de wagen. Het is de verwachting dat meer teams extra gestroomlijnde wagens hebben ontworpen, gegeven het succes van Ferrari het afgelopen jaar.

Voor wat de bandenkeus betreft blijft Renault natuurlijk bij Michelin. Het van Franse origine afkomstige Renault wil graag team nummer één zijn voor Michelin en de hechte samenwerking tussen beide partners wijst al een heel eind in die richting.

Aan de vooravond van het nieuwe seizoen heeft Renault in de persoon van Patrick Faure, voorzitter van Renault Sport, zich in negatieve zin uitgelaten over de regel dat een motor op zijn minst 6 races mee moet gaan. Faure geeft aan verder geen tegenstander van de nieuwe regels te zijn, maar hij was niet gecharmeerd van de manier waarop de regels zo agressief geïntroduceerd werden door de FIA.