scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Jordan klaar voor test na succesvolle shakedown

Gepubliceerd op 16 januari 2003 door Huub Rothengatter

De felgele Jordan trucks zijn klaar om af te reizen naar Barcelona alwaar volgende week met de nieuwe Jordan Ford EJ13 getest zal worden. Na de succesvolle shakedown door Giancarlo Fisichella afgelopen dinsdag is het team helemaal klaar om met het testprogramma te beginnen in voorbereiding van het 2003 seizoen.

De geheel vernieuwde EJ13, gemaakt door een ontwikkelingsteam geleid door de 'Director of Design and Development' Henri Durand en 'Director of Race and Test Engineering' Gary Anderson, lijkt geheel niet op zijn voorganger en zal tijdens de testen in geheel zwart te zien zijn. Het team wil zoveel mogelijk indruk maken op bestaande en nieuwe sponsors.

Giancarlo Fisichella zei: "Het is een goede start, ik ben erg onder de indruk van het motorvermogen en de auto ziet er niet alleen mooi uit maar ook agressief en simpel. Alles ging naar wens zonder grote problemen en ik kijk er naar uit om met de test te beginnen op maandag."

De EJ13 had zijn eerste uitje op een gesloten gedeelte van het Silverstone circuit. Gary Anderson bemerkte: "Het gaf ons de mogeljkheid om de auto te controleren op elektronische setup en we hebben ervoor gezorgd dat alle basissystemen werken zoals water en olie. De auto is verder 'af' dan die van vorig jaar op dit moment in het seizoen."

Henri Durand zei: "Deze nieuwe Jordan is erg belangrijk voor ons. Vijf maanden geleden besloot het technische team welke kant we opgingen en we hebben alles bereikt wat we als doel hadden gezet. De auto is gebaseerd op goede aerodynamische efficiency tezamen met simpele engineering. We hebben alle expertise die we zelf in huis hadden benut alsmede die van onze nieuwe partner Cosworth Racing."