scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Teambazen loven FIA veranderingen

Gepubliceerd op 16 januari 2003 door Huub Rothengatter

Eddie Jordan en Paul Stoddart heb hun goedkeuring gegeven aan de radicale plannen zoals die gisteren door de FIA werden aangekondigd. Beide teams hebben nu meer zekerheid om voort te bestaan in de toekomst.

De FIA was genoodzaakt om actie te nemen nadat de teams niet met goede voorstellen kwamen om de kosten te drukken en die tevens Formule 1 weer meer interessant maken nadat miljoenen fans afhaakten toen Ferrari en Michael Schumacher het Wereldkampioenschap al vroeg in het seizoen binnenhaalden.

FIA president Max Mosley was bezorgd over het welzijn van de sport als meer teams Prost en Arrows zouden volgen in faillissement. De nieuwe regels zouden ongeveer 6 miljoen dollar per seizoen kunnen sparen en betekent dat teams zoals Minardi en Jorden deel blijven uitmaken van een veld van 20 auto's.

Paul Stoddart zei hetvolgende erover: "Het was een belangrijke dag, niet alleen voor Minardi maar ook voor Formule 1. Er was een unaniem besluit dat Formule 1 ten minste 10 teams nodig had. Dat neemt een hoop druk weg. Het geeft ons nieuw vertrouwen dat we het eind van het seizoen zien, maar het genadrukt ook alle andere zaken waar Formule 1 voor bekritiseerd is de afgelopen jaren. Ik denk dat we een goed seizoen krijgen wat ook weer interessant is voor de fans."

Eddie Jordan, die aan het eind van het vorige seizoen zijn hoofdsponsor verloor en er financieel niet zo goed voorstaat, gaf het volgende commentaar: "De atmosfeer was goed, beter dan in alle vorige vergaderingen bij elkaar. Het zag er in het begin wat donker uit maar de uitkomst was erg positief. Fans willen geen coureurs zien die continue met gadgets spelen of knopjes drukken, ze willen het echte racen zien en daar gaan we naar terug."

De FIA zal zorgen dat alle teams de veranderingen gedurende het seizoen doorvoeren door de regels rigoreus door te voeren. Max Mosley zei: "Toen iedereen over de eerste schrik was viel het in goede aarde bij de teams. We zijn overgegaan naar 'zero tolerance'." De maatregelen zullen eraan toedragen dat menselijke fouten meteen afgestraft worden en dus de einduitslag beïnvloeden.