scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Jacques kan altijd terug naar Champ Cars

Gepubliceerd op 16 januari 2003 door Huub Rothengatter

Jacques Villeneuve heeft een terugkeer naar Champ cars als veiligheidsnet mocht zijn Formule 1 carriere na dit seizoen tot een einde komen.

De Canadees heeft de mogelijkheid om bij zijn manager en ex-BAR teambaas Craig Pollock in te stappen. Villeneuve is in zijn laatste jaar van zijn 5-jarige deal met BAR. De Wereldkampioen '97 benadrukt dat hij een goede auto wil hebben en mocht dit niet zo zijn dan verlaat hij BAR. Alhoewel Villeneuve een goede coureur is zal het moeilijk zijn om een stoeltje te vinden bij een van de grote drie.

"Als ik nog een slecht seizoen heb dan wordt het erg moeilijk een stoeltje voor 2004 te krijgen en ik wil niet bij een achterhoede team tijden. De BAR 005 is een goede auto, mischien niet voor dit jaar maar in ieder geval wel voor de toekomst." aldus Jacques.

ALS hij bij BAR blijft zal hij in ieder geval een vermindering van zijn 13 miljoen Engelse ponden salaris moeten accepteren. Een terugkeer naar Champ Cars en zijn vriend Craig Pollock kan als een goede optie gezien kan worden. Pollock lanceerde PK Racing en zei dat Villeneuve was niet tegen een terugkeer.

Craig Pollock, die BAR in 1999 oprichtte maar na 3 onsuccesvolle jaren verliet, zei hierover: "We hebben fouten gemaakt in het verleden, maar ook hebben we goede dingen gedaan. We tappen rechtstreeks uit de kennisbank die gebruikt werd toen BAR startte en we hebben dat gebruikt als blauwdruk voor PK Racing. We hebben ons voorgenomen om niet dezelfde fouten te maken die de vooruitgang en ontwikkeling van BAR tegenhielden."