scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Op de perconferentie van British American Tobacco werd vandaag bekend...

Gepubliceerd op 02 december 1997 door Bianca Zoon

Op de perconferentie van British American Tobacco werd vandaag bekend gemaakt dat er vanaf 1999 een nieuw team ontstaat in de Formule 1: British American Racing. Dit nieuwe team wordt geformeerd door de samenweking van vier partijen: British American Tobacco, Reynard, Craig Pollock en Tyrrell. Het Tyrrell team zal het komende seizoen nog zelfstandig opereren.
Ken Tyrrell verklaarde in Londen dat het waarschijnlijk de moeilijkste beslissing uit zijn leven was om afstand te doen van zijn team. De 73-jarige Engelsman gaf aan dat de stijgende kosten in de Formule 1 voor een klein team als Tyrrell niet meer op te brengen zijn. " We zijn in de achterhoede beland en dat neemt het plezier in de sport voor ons weg", aldus Tyrrell die het vanaf 1999 rustiger aan gaat doen. Zijn zoon Bob en de rest van het team zullen wel werkzaam blijven binnen de organisatie.

In Londen is zoals verwacht nog niets bekend gemaakt over de rijders van het team. Voor 1999 wordt de naam van Villeneuve genoemd aangezien Craig Pollock de manager is van de Canadees. De beslissing over de rijder naast Toranosuke Takagi volgend jaar is volgens Bob Tyrrell nu agendapunt no.1. Uiteraard zal Tyrrell de beslissing hierover in samenspraak doen met de andere partners in B.A. Racing.
Het nieuwe team is met een eigen site te vinden op internet.