scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Toyota nieuws: presentatie TF103, Zonta testcoureur

Gepubliceerd op 08 januari 2003 door Eric Berendsen

Op het Paul Ricard circuit in Frankrijk heeft Toyota vandaag haar auto voor 2003 gepresenteerd: de TF103. Hoofdontwerper Gustav Brunner, vorig jaar door Toyota bij Minardi weggekocht, verklaarde dat de TF103 vooral een doorontwikkeling is van de TF102. "We hebben op elk gebied vooruitgang geboekt met deze auto. Ik hoop dat we een goed evenwicht hebben gevonden tussen een snelle auto en een betrouwbare auto. Dat is tenslotte de uitdaging van Formule 1". Vooral op het gebied van de äerodynamica is een grote stap voorwaarts gemaakt. "Sind juli vorig jaar is onze windtunnel volledig operationeel en dat heeft natuurlijk zijn effect gehad op deze auto".


De nieuwe Toyota TF103



Teambaas Ove Andersson onthulde de doelstellingen voor komend jaar. "Ik zou graag zien dat we regelmatig voor de punten kunnen knokken in 2003. Dat is een ambitieuze doelstelling, maar we moeten dit jaar meer willen. We zijn tenslotte geen rookies meer, en iedereen verwacht iets extra's van Toyota dit jaar". Er ligt ook een nieuwe motor in het achteronder van de TF103, te weten de RVX-03. "We hebben de nieuwe motor al getest in de TF102B interimauto, en we hebben een er een goed gevoel bij. De doelstelling was om de motor lichter te maken, maar tegelijkertijd de betrouwbaarheid van de RVX-02 te handhaven", aldus Luca Marmorini, de man die verantwoordelijk is voor de RVX-03.

Tegelijk met de presentatie van de nieuwe auto werd de nieuwe testcoureur bekend gemaakt. Het is oud Formule 1 coureur Ricardo Zonta, die in 1999 en 2000 voor BAR reed, en ook nog 2 races inviel voor Frentzen bij Jordan.