scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Berger: "BMW moet zelf chassis maken"

Gepubliceerd op 07 januari 2003 door Dennis Visser

Gerhard Berger, de directeur van BMW-motorsport, heeft zijn toekomst met BMW verbonden aan het al dan niet zelf ontwikkelen van een chassis door de autofabrikant uit München.

Volgens het huidige contract levert BMW tot eind 2004 motoren aan het team van Williams. Daarna moet BMW van Berger, net als Ferrari en Toyota, op eigen benen kunnen en willen staan. Bergers contract met BMW loopt in augustus van dit jaar af. Of hij daarna verder wil met BMW hangt af van de beslissingen die in de komende tijd door BMW genomen worden: "Als BMW besluit om zelf een Formule 1-wagen te gaan bouwen, dan ga ik zeker met ze onderhandelen over een nieuw contract. Op dit moment hebben we al de beste motor van het Formule 1-veld, dus ons werk is voor 90% af. Dat zorgt voor het ontbreken van een uitdaging. Voor het geld doe ik het niet: motorsport is mijn leven", aldus de Oostenrijker, die in 1997 voor het laatst racend in de Formule 1 uitkwam.

Vooralsnog wil BMW niet openlijk een beslissing nemen. Het kan best tot ver in 2003 duren voordat er meer duidelijkheid komt, maar volgens Mario Theissen, mede-directeur van BMW-motorsport, liggen momenteel nog alle opties open. Van de Formule 1 verlaten tot en met een eigen team beginnen. Gerhard Berger wil vóór de Grand Prix van Australië een beslissing over zijn eigen toekomst genomen hebben. Als hij besluit zijn contract met BMW te verlengen zegt dat waarschijnlijk genoeg over de aspiraties van het Duitse merk.