scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Koude start voor Jos

Gepubliceerd op 01 januari 2003 door John ter Meer

Jos Verstappen heeft oud en nieuw gevierd in het koude maar sneeuwrijke Noorwegen. Vorige week vrijdag is hij, samen met Sophie, de kinderen en het gezin van Raymond Vermeulen vertrokken voor een skivakantie. Vrijdag aanstaande komt het reisgezelschap weer thuis.

Van zachte winters hebben ze in Noorwegen nog nooit gehoord. Op dit moment vriest het zo’n 25 graden en dat is een temperatuur die daar eerder regel dan uitzondering is. “De gevoelstemperatuur is hier 35 graden onder nul”, bibbert Jos door de telefoon. Het kan dus nóg kouder. Stilstaan op de piste staat gelijk aan vastvriezen, dus is het gezin Verstappen constant in beweging. Op de lange latten? Pa en ma Verstappen wel, de kids niet. Die verkiezen doodleuk de slee en hebben maling aan pa’s dure euro’s die hij vorige week nog uitgaf aan skiles in een poging om zoon Max aan het skiën te krijgen. “Zo’n slee gaat lekker hard en is véél makkelijker dan twee van die lange latten”, gilt Max als hij weer van de berg afzoeft. Tegen zoveel logica kan Jos niet op. Gelukkig bindt Sophie wel elke dag haar ski’s onder en dat levert het volgende vredige plaatje op:


Jos en Sophie, dik ingepakt op de Noorse piste. Schattige schoenen, Jos…

Ondanks dat de dagen in Noorwegen ook 24 uur duren zijn ze wat aan de korte kant; de diepvrieshanen kraaien er ’s ochtends om halftien en om vier uur ’s middags is het al weer donker. Dat geldt ook voor Michael Schumacher dus men kruipt ’s avonds regelmatig gezellig bijelkaar om wat spelletjes te doen en wat te babbelen. En waar gaan de gesprekken dan over? Wij gokken op Formule 1. “Dat is juist, helemaal correct”, bevestigt Jos, beduusd over zoveel scherpzinnigheid van onze kant. “We kletsen uitvoerig over de Formule 1. Natuurlijk ook over de wijzigingen in de reglementen, er gaat nogal wat veranderen. Of dat ook voor mij gaat gelden? Haha, ik ga er wel vanuit ja. We zijn zéér positief, maar goed, daar gaan we weer, hè?”

Rechtstreeks vanuit Noorwegen wensen de families Verstappen en Vermeulen alle fans van Jos een voorspoedig en vooral gezond 2003.