scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Zanardi over Formule 1

Gepubliceerd op 27 december 2002 door Bianca Zoon

Alex Zanardi, voormalig Formule 1 coureur, probeert de onheilsberichten over een crisis in de Formule 1 tot de juiste proporties te brengen. In de Italiaanse krant Gazzetta dello Sport zegt Zanardi dat de Formule 1 misschien wel in een dip verkeert, maar dat de problemen in Amerika veel groter te noemen zijn. Nascar weet het hoofd boven water te houden omdat show en spektakel daar nog immer veel mensen trekt, maar van een economisch verantwoorde huishouding is daar geen sprake.
Door de opsplitsing van de Indycars, in CART en IRL, zijn de problemen daar nog veel groter. De concurrentie tussen de twee klassen is moordend en zal tot gevolg hebben dat één of beide raceklassen het loodje zal leggen.

De markante Italiaan pleit voor een grotere rol voor de coureurs in de Formule 1 en ziet de nieuwe regels, met name met betrekking tot de kwalificatie, als een stap in de goede richting.

Op dit moment is Zanardi aan het herstellen van zijn zeer ernstige ongeval op de Lausitzring. Hoewel hij beide benen moet missen heeft de Italiaan vorige week alweer achter het stuur van een kart gezeten.