scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Een Kerstgroet van Jos

Gepubliceerd op 24 december 2002 door John ter Meer

Morgen is het Kerstmis. Ook voor Jos, Sophie en de kinderen Max en Victoria die Kerstmis in huiselijke kring zullen vieren. Onder de kerstboom zal er voor Jos nog geen pakje liggen met daarin een contract voor het komende Formule 1 seizoen. Ook verwacht Jos nog geen uitsluitsel te kunnen geven voor het einde van het jaar. Het geduld van de vele fans wordt weer eens danig op de proef gesteld. Eerst was het eind november, toen misschien eind decemer. Maar nog steeds niets. “Niet wanhopen, ik ben nog steeds zeer positief. Ik hoop dat we uiterlijk de tweede week van januari zekerheid hebben”, aldus Jos.

Jos heeft met zijn gezin gisteren een aantal uurtjes op een skibaan vertoefd. Met name om Max wat ski-training te gunnen. En om eens te polsen of-ie het wel echt leuk vindt. Jos heeft ervaring genoeg op de lange latten. Na de Kerst gaat het gezin Verstappen een weekje op ski vakantie.

Hoe zijn de laatste weken voor je verlopen. Kun je dat eens beschrijven?
“Zoals iedereen weet zijn we vorige week bij Minardi geweest, tijdens de presentatie van Justin Wilson. Ik was al in Engeland, voor privezaken, dus dat gesprek in Londen kwam goed uit. We hebben met elkaar gesproken, over hoe en wat heeft Raymond Vermeulen vorige week op de nieuwspagina al wat verteld. Waar die gesprekken dan precies over gaan? Hoofdzakelijk over details, echt niet alleen maar over geld. Laat ik er dit van zeggen: we zijn nog steeds onverminderd enthousiast, wat Minardi betreft is dat overigens wederzijds. Ik verwacht niet dat voor het einde van dit jaar uitsluitsel komt. Dat kan misschien zelfs wel eind januari worden. Maar voor mijn gevoel eerder, misschien half januari al. Zo lang is dat dus niet meer.”

Raymond Vermeulen had het vorige week over ‘huiswerk’ dat nog gedaan moest worden. Wij denken dan aan (nog meer) sponsorgeld binnenhengelen. Klopt dat?
“In de Formule 1 gaat het uiteraard ook altijd om geld. Het heeft er indirect wel mee te maken, maar ook met andere details. Nee, ik kan daar helaas niet verder op ingaan, spijtig genoeg.”

Is het nog steeds zo dat je andere opties hebt, buiten Minardi?
“Jazeker.”

Kun je misschien iets uitgebreider antwoorden?
“Nee, alhoewel ik besef dat de fans misschien denken: ‘daar heb je hem weer met steeds hetzelfde antwoord’. Met alle teams waarvan we denken dat er nog kansen zijn, hebben we contact. De buitenwacht denkt wellicht dat we alleen maar gesprekken hebben met Minardi, maar dat is echt niet waar. Ook met andere teams, waarbij er toch wat ‘beweging’ is. Meer kan ik er echt niet over zeggen, het is allemaal erg gevoelig. We weten waar we mee bezig zijn en inderdaad, ik zeg het nog maar weer eens, met de kanttekening dat je het nooit helemaal zeker kunt weten in de Formule 1: het ziet er goed uit, ik ben zeer positief over een terugkeer.”

Wat vind je trouwens van die Wilson, misschien jouw teammaat in 2003?
“Ik ken hem niet zo goed. Ik weet dat hij in de Formule Nissan en de F3000 gereden heeft en dat het een lange vent is, volgens mij de langste uit het rijdersgezelschap. Een getalenteerde jongen. Of het de ideale teamgenoot is? Weet ik niet. Ik zit momenteel niet in de positie om erg kieskeurig te zijn. Er valt voor mij niet veel te kiezen. Ik zie het wel. Ik heb hem vorige week even gesproken en het lijkt mij een geschikte kerel.”

Een onmogelijke vraag natuurlijk; kun je de fans nog wat extra hoop geven om de kerstvakantie goed door te komen?
“Ze hebben al zoveel geduld moeten oefenen, dat besef ik maar al te goed. Als ik zie hoeveel fans ik nog altijd heb bij de fanclub en het aantal bezoekers op onze website, dat is echt fantastisch. Ze slepen me er echt doorheen. Dit jaar hebben ze helaas niet van mij kunnen genieten, maar ik beloof ze één ding: als ik volgend jaar rij, dan zal ik ze niet teleurstellen. Nogmaals, het ziet er heel goed uit.”

Waar ga je naar toe met vakantie?
“Ik ga opnieuw naar Noorwegen, net als vorig jaar. Inderdaad, ik voelde de vraag al aankomen, met hetzelfde gezelschap. Dus met Raymond Vermeulen en Michael Schumacher en hun gezinnen. Lekker skiën. Vuurwerk met oud en nieuw? Wat denk je? We zullen ze eens lekker laten knallen!”

Prettige feestdagen Jos, en een goede vakantie. Doe Michael de groeten van ons.
“Dat zal ik doen. Ik wens al mijn fans prettige kerstdagen, een goed uiteinde en een gezond 2003 met veel Formule 1 plezier!”