scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Volgens Portugese officials zal alles op alles worden gezet om...

Gepubliceerd op 27 november 1997 door Marc van Beelen

Volgens Portugese officials zal alles op alles worden gezet om de GP daar in 1998 wel door te laten gaan. Gisteren berichtten we al dat de werkzaamheden aan het circuit waren stilgelegd. Joaquim Pina Moura, de Portugese minister van Economische Zaken zei vandaag: "Natuurlijk gaat de Grand Prix door. We zullen ervoor zorgen dat aan alle voorwaarden wordt voldaan om Formule 1 volgens plan terug te laten keren naar Estoril in 1998."

Nadat Flavio Briatore al bij Benetton is vervangen heeft hij nu ook bij Minardi de biezen genomen. Tegen Italiaanse journalisten zei hij dat hij de banden met Minardi wil doorbreken nadat Giancarlo Minardi en Gabriel Rumi, directeur van sponsor Fondmetal, niet in waren gegaan op de door hem voorgestelde deal met BAT. Flavio's banden met Formule 1 worden nu wel erg klein, hij heeft alleen nog pupil Jarno Trulli die volgend jaar voor Prost rijdt.

Berichtten we eerst dat F3000 kampioen Ricardo Zonta op weg was naar een test-deal met Ferrari. Nu lijkt het er op dat de Braziliaan op het punt staat te tekenen bij McLaren als testrijder en als rijder voor de GT equipe van McLaren. Volgens manager Geraldo Rodriguez is men nog in onderhandeling met 3 teams.

Door tegenvallende resultaten in het afgelopen seizoen hebben zowel de Maleisische overheid als Texaco zich teruggetrokken als sponsor van het Stewart team.

Morgen is Jos Verstappen aanwezig op de stand van F1 Racing bij de Motor Show in Essen. Deze auto & motorbeurs wordt gehouden van 28 november t/m 7 december.