scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Rothengatter hoopt snel af te ronden

Gepubliceerd op 04 december 2002 door John ter Meer

In de media duiken momenteel allerlei verhalen op over Jos en Minardi, met betrekking tot volgend seizoen. Logisch, want Jos en zijn management, in de persoon van Huub Rothengatter, hebben reeds lang geleden aangegeven met veel interesse de onderhandelingen te volgen tussen Minardi en enkele motorenleveranciers. Afgelopen weekend werd bekend dat Minardi volgend seizoen met de Ford Cosworth motoren gaat rijden. Voor Rothengatter betekende dat belangrijk nieuws.

“We hebben al langere tijd goede contacten met Paul Stoddart en zijn team Minardi, dat is algemeen bekend. Ik wist dus vorige week al dat de deal tussen Minardi en Ford rond was. Afgelopen weekend werd het officieel bevestigd door het team en dat was voor ons een belangrijke beslissing. De motorendeal heeft gewoon lang geduurd, daarom konden we niks meer doen dan afwachten. We zijn blij voor Minardi dat de deal rond is. Misschien kunnen we nu de gesprekken snel naar tevredenheid afwikkelen. Die Ford motoren zijn betrouwbaar en gaan hard, dat is dit seizoen bij Jaguar al gebleken. We weten ook dat de aerodynamica van het chassis zeker niet verkeerd is. ”

Betekent dat automatisch dat de deal tussen Minardi en Jos zowat rond is? Rothengatter: “we waren en zijn in gesprek. We proberen de beste combinatie te vinden tussen het juiste team en de sponsoring; Formule 1 is geld. Hoe meer sponsors, hoe groter de kansen voor een coureur. Als je bij wijze van spreken een zak geld hebt van 25 miljoen dollar dan sta je niet snel voor een gesloten deur, ook niet bij de hoger geplaatste teams. Sponsorgeld is en blijft belangrijk, ook bij Jos en dat is dan voor het eerst in zijn carriere.”

Ook de naam van Christijan Albers duikt op met betrekking tot Minardi. Wat weet Rothengatter daarvan? “Dat klopt, Minardi heeft ook gesprekken met hem”, weet hij. “Maar net zo goed als wij met verschillende partijen spreken, doet Minardi dat ook. Zo simpel is het.”

Voorspellingen doen in de Formule 1 staat gelijk aan een lottoformulier invullen. Kruis maar wat aan en hoop maar dat het een beetje klopt. Toch vragen we Rothengatter hoe hij de tijdspanne inschat met betrekking tot de duidelijkheid omtrent Jos zijn toekomst. “Eerlijkgezegd had ik gehoopt een deal te kunnen sluiten voor het einde van november. Ik hoop dan ook dat het allemaal niet te lang meer duurt. Maar de Formule 1 wereld is grillig. Denk maar aan het Honda project waar Jos in het verleden bij betrokken was. Of het getekende contract bij Arrows, afgelopen jaar. Of daar nog mogelijkheden zijn? Tja, Walkinshaw mag dan met zijn team niet op de entrylist van de FIA staan, toch heeft hij weer een konijn uit de hoge hoed getoverd en is Arrows in beroep gegaan tegen de uitsluiting van de FIA. Men moet niet raar opkijken als Arrows straks in maart gewoon weer op de grid staat, daar in Melbourne. En ook niet als straks blijkt dat enkele ‘genomineerde’ rijders straks gewoon niet meer genomineerd zijn… Dat is Formule 1. Hoe dan ook, ik hoop de zaken snel te kunnen afronden.”