scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Jos: "wat een ophef..."

Gepubliceerd op 02 december 2002 door John ter Meer

Het incident, waarbij Jos betrokken was gisteren in Kerpen, heeft hier en daar wat stof doen opwaaien. In een reactie op wat er gisteren langs de kant van het kartcircuit gebeurd is, zegt Jos: "voor alle duidelijkheid, ik vind het vervelend wat er gebeurd is. Maar zoals vaak, hoge bomen vangen veel wind. Er is van een mug een olifant gemaakt. Maar toch, ik liet me misschien iets teveel gaan. Kijk, ik ben een coureur met passie. Als ik ergens voor ga, dan geef ik me helemaal. Ook met zo'n wedstrijd, ja. Anders kan ik net zo goed thuisblijven."

Maar wat is er dan precies gebeurd, volgens de visie van Jos? "Het is eigenlijk niet meer geweest dan een heftige woordenwisseling, noem het maar 'in het heetst van de strijd'. Na aanleiding van een touche waarbij ik en een andere karter van de baan schoten. Een typisch race ongelukje, iets wat bij de kartsport hoort. Bij mij is racen honderd procent inzet, dan pompt de adrenaline door mijn lijf. En dan reageer ik af en toe niet helemaal rationeel. Dan wordt er wat geroepen vanaf de kant en, ach. Achteraf kun je dan zeggen: je had beter eerst even tot tien kunnen tellen."

Jos vindt de ophef rond het incident zwaar overtrokken. "Natuurlijk wordt alles weer overdreven. Ik heb Peter (de Bruijn, red.) gesproken en we konden er allebei gelukkig om lachen. We hebben het als volwassen kerels uitgesproken, zand erover. Om je een idee te geven, ik ken hem al bijna vijfentwintig jaar. Ik heb nota bene nog de nodige kartsuccessen met hem behaald en veel van hem geleerd. Dus je zou haast kunnen zeggen: als goede bekenden mag je elkaar af en toe eens goed de waarheid zeggen. Binnenkort zit ik geheid weer met hem aan de koffie."