scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Stoddart bevestigt Cosworth-deal voor Minardi

Gepubliceerd op 02 december 2002 door Eric Berendsen

Tijdens de uitreiking van de jaarlijkse Autosport Awards heeft Paul Stoddart bevestigd dat zijn team volgend jaar met Cosworth-motoren zal rijden. "De motor betekent een forse toename van het aantal paardekrachten, en daarnaast is deze motor een stuk lichter dan de motor van dit jaar. Om het simpel te zeggen: dit is de meest competitieve motor die Minardi in haar 19-jarige bestaan heeft gehad." Het contract heeft een duur van 1 jaar.

De samenwerking tussen Cosworth en Minardi is niet geheel nieuw. Van de 17 seizoenen dat Minardi aan de start stond lagen er gedurende 11 seizoenen een Cosworth krachtbron achterin. In ieder geval betekent de Cosworth motor een behoorlijke power boost want hoewel in tegenstelling tot de Asiatech torretjes dit maal wel betaald zal moeten worden heeft de Cosworth in ieder geval meer PK’s te bieden.

Minardi is na Jaguar en Jordan het derde team dat met de Cosworth motoren aan de start zal verschijnen. Daarmee lijkt Cosworth haar volledige arsenaal verkocht te hebben en wordt het Arrows bij een eventuele doorstart erg moeilijk gemaakt om nog een geschikte krachtbron te vinden.