scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Testdag 3 op Valencia en Barcelona

Gepubliceerd op 29 november 2002 door Marc van Beelen

Tijdens de derde testdag op Valencia was McLaren weer beduidend sneller dan naaste concurrent Williams. Kiki Raikkonen voerde de lijst aan met een tijd van 1:12:004 gevolgd door McLaren testcoureur Alexander Wurz in 1:12.419. Montoya moest bijna een seconde toegeven op Raikkonen maar klokte wel de derde tijd. Het bleek een drukke dag voor het team van Williams want er werd met maar liefst vier wagens getest. Naast Montoya kwamen Gene, Pantano en Liuzzi voor Williams in actie. Daarmee was Ralph Schumacher zo’n beetje de enige coureur in dienst van Williams die niet in actie kwam

Trulli was de enige Renault coureur en zette de vierde tijd op de klokken maar moest met 1:13.890 bijna twee seconde toegeven op de tijd van Raikkonen. Heidfeld kwam voor Sauber met 1:14.345 niet verder dan de zevende tijd terwijl Bobbi en Zlobin voor Minardi op de laatste twee posities te vinden waren. Wederom was Zlobin duidelijk de mindere met een achterstand van ruim drie seconde op Bobbi.

In Barcelona bleek Badoer de snelste van de dag in 1:17.151, anderhalve seconde sneller dan Mark Webber.


Badoer snelste op Barcelona


De Australiër maakte een prima testdag mee. Tijdens de eerste twee dagen maakte Webber nog gebruik van de nieuwe Cosworth krachtbron waardoor hij meer in de pits stond dan op de baan reed. Gisteren mocht hij terug grijpen naar de ‘oude’ motor die als het op betrouwbaarheid aankomt duidelijk de betere is. Pizzonia mocht daarentegen ervaren dat betrouwbaarheid toch ver te zoeken is bij Jaguar. Na slechts elf ronden bleek hij de hekkensluiter van de dag. Na afloop nam Pizzonia een aantal journalisten mee in een peperdure Jaguar S-type R voor een rondje over het circuit. Althans, dat was de bedoeling. Bij de eerste bocht na het rechte stuk ging het mis en verloor Pizzonia de macht over het stuur bij een snelheid van ruim 200 km/uur. Niemand raakte gewond maar de Jag was wel afgeschreven (duur ritje dus ter waarde van € 97.350,=). Misschien dat het wrak aan discovery kan worden aangeboden voor een nieuwe serie van "A car is reborn".


Mark Webber kon eindelijk zijn kilometers maken


Panis was wederom de snelste van de Toyota coureurs. Met een tijd van 1:19.129 was hij goed voor de derde tijd, voor BAR testcoureur Antony Davidson en da Matta die met 79 ronden weer de nodige ervaring opdeed. Een direct vergelijk tussen Panis en da Matta zal volgende week niet mogelijk zijn aangezien Panis in Barcelona blijft testen terwijl da Matta op het circuit van Paul Ricard in actie zal komen.