scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Ecclestone hekelt Ferrari

Gepubliceerd op 18 november 2002 door Bianca Zoon

In F1 magazine heeft Bernie Ecclestone het optreden van Ferrari in het afgelopen seizoen gehekeld. “Door te handelen naar overduidelijke teamorders heeft Ferrari de sport beschadigd. Met een ‘we kunnen doen wat we willen’-houding heeft Ferrari de Formule 1 tot haar eigen speelplaats gemaakt. De fans houden er niet van om voor de gek gehouden te worden, getuige de reactie van het publiek na afloop van de grand prix’ van Oostenrijk en de Verenigde Staten”, aldus de F1 praeses.
Met de enorme overmacht van Ferrari was het, volgens Ecclestone, ook niet nodig om teamorders toe te passen, zeker niet al in de vijfde race van het seizoen.

Max Mosley doet er nog een schepje bovenop, door te stellen, dat het een belediging voor het publiek was. Bovendien, volgens hem volledig onnodig, omdat Michael Schumacher toch wel wereldkampioen zou zijn geworden.

Dit is dan ook de belangrijkste reden voor de FIA om teamorders te verbannen uit de sport. Of dit gaat lukken, is de vraag, omdat het bewijs daarvoor lastig te leveren zal zijn. Teams zullen de orders niet in de openheid ten uitvoer brengen. De ene pitstop kan soms gewoon wel eens wat langer duren dan de andere. En zie dan maar eens aan te tonen, dat dit te wijten is aan een teamorder!