scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Jos' helm onder de hamer

Gepubliceerd op 10 november 2002 door Dennis Visser

Gisteravond is bij een veiling in Amsterdam een helm van Jos Verstappen geveild. De veiling in de Angel Studio's stond onder leiding van Christie's chairman Jop Ubbens maar de opbrengst ging naar een wel heel bijzonder goed doel: de stichting COR. Deze stichting zet zich in voor kinderen in kansarme landen.

Jos draagt zo'n initiatief natuurlijk een warm hart toe en stelde daarom een helm ter beschikking. Normaal gesproken gaan helmen altijd terug naar het team of naar sponsors maar voor deze gelegenheid hebben Jos en Huub alle moeite gedaan, en met resultaat.

De veiling was een geweldig succes voor stichting COR. Allerlei kunstwerken werden ter veiling aangeboden zoals schilderijen en bijvoorbeeld een bronzen sculptuur van Kees Verkade. Dat Jos nog steeds ongekend populair is bleek wel toen zijn helm maar liefst 2000 Euro opbracht. "Dat is toch super?!" , was de enthousiaste reactie van Huub Rothengatter.

Stichting COR werkt met een netwerk van vrijwilligers dat kinderen in nood ondersteunt. Hun naam hebben ze ontleend aan een afkorting van een Latijnse term en betekent 'hart één hart'. Ze geven financiële steun aan zorgvuldig uitgekozen projecten die de toekomst van het kind zodanig verbeteren dat het volkomen kan integreren in de maatschappij. Maar stichting COR wil alleen projecten steunen waar ze toezicht kan houden zodat ze zeker is dat 100% van alle donaties ten goede komt aan het project. Stichting COR is nu o.a. actief in Zuid-Afrika, Kenia en India. Stichting COR is te breiken via [email protected].