scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Mika Salo: 'I'll be back!'

Gepubliceerd op 07 november 2002 door Huub Rothengatter

Alhoewel Mika Salo aankondigde dat hij aan het eind van het seizoen Formule 1 voorgoed zou verlaten heeft hij nu bekend gemaakt dat hij in gesprek is met Renault om een testrol te aanvaarden.

Salo was onverwacht ontslagen door het Toyota team ondanks dat hij de enige punten voor dat team scoorde in Australië en Brazillië. Hij was geheel niet blij en voelde zich in de steek gelaten door het Japanse merk terwijl hij oneindig veel rondjes heeft gereden in het voorgaande jaar. Hij zei dat hij de motorsport voorgoed zou verlaten om meer aandacht aan zijn familie te besteden.

Nu blijkt dat hij in een interview in het december nummer van het Engelse F1 Racing tijdschrift zegt dat Flavio Briatore hem een testcontract heeft aangeboden bij het Renault team. Ook deelde hij mede dat hij een overstap naar IRL of CART ook wel interessant vindt. Hij moet alleen nog beslissen of hij wil racen of testen, bovendien is hij niet zo dol op ovals. Hij moet alle opties nog overwegen.

Toen hij gevraagd werd over het leven na F1 zei Mika Salo het volgende:"Ik ben blij dat het avontuur met Toyota voorbij is. Het is erg zwaar geweest en we hebben er niets voor terug gekregen. Natuurlijk ben ik betaald voor mijn diensten maar dat is niet waar je voor rijdt, resultaten zijn het belangrijkste! Om eerlijk te zijn het seizoen was niet goed maar ook niet slecht. De punten finishes in het begin van het seizoen waren een opsteker. De grootste teleurstelling voor mij was de politiek binnen het team."

Het nieuws dat de Fin wellicht blijft racen zal voor velen als een schok komen. Nadat Fernando Alonso is gepromoveerd tot race coureur bij Renault is er een vacature voor testrijder open, Mika Salo zou deze rol wellicht op zich kunnen nemen.