scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

De Amerikaanse bandenfabrikant Goodyear zal zich, nogal onverwacht, aan het...

Gepubliceerd op 19 november 1997 door John ter Meer

De Amerikaanse bandenfabrikant Goodyear zal zich, nogal onverwacht, aan het eind van 1998 terugtrekken uit de Formule 1. Volgens William J. Sharp, directielid van Goodyear, heeft het bedrijf twee redenen om zich uit de Formule 1 terug te trekken. Als eerste reden wordt genoemd de FIA beslissing om het ontwerp van de race-banden volgend seizoen aan te passen. Als andere reden worden de alsmaar toenemende kosten genoemd die zijn gemoeid met competitie in de Formule 1.

Het afgelopen jaar is Bridgestone als bandenleverancier de Formule 1 arena ingestapt en met het vertrek van Goodyear lijkt de weg nu ook vrij voor Michelin om de stap te maken. Michelin wordt immers al vaker genoemd als zouden zij interesse hebben om ook de stap naar de Formule 1 te maken. Goodyear is sinds 1965 actief in de Formule 1 en boekte tot nu toe 361 overwinningen.

De Formule 3000 kampioen en vice-kampioen, Ricardo Zonta en Juan Pablo Montoya azen beiden op teststoeltjes in de Formule 1. De Braziliaan Ricardo Zonta heeft een week getest voor Jordan maar volgens manager Geraldo Rodriguez is men goed op weg met onderhandelingen bij Ferrari. Na overleg met Ferrari-president Luca di Montezemolo zei hij: "De onderhandelingen lopen goed maar er is nog niets besloten". Juan Pablo Montoya is gezien bij Stewart en Prost maar de verwachting is dat hij een testzitje bemachtigt bij Williams het komend jaar. Montoya hoopt het testen te kunnen combineren met een nieuw seizoen in de Formule 3000.