Jos Verstappen op eerste Race&Rally International

Gepubliceerd op 31 oktober 2002 door John ter Meer

Jos Verstappen zal op 17 en 18 januari volgend jaar acte de presence geven op Race&Rally International, een nieuw jaarlijks terugkerend auto- en motorsportevent dat van 17 t/m 19 januari 2003 voor de eerste maal in het MECC in Maastricht gehouden zal worden.

Rij met Jos mee in een duokart

De bezoekers wordt een prachtig programma geboden: een schitterende Live Action Arena met adembenemende race- en freestyle-demonstraties waarin bezoekers ook zelf kunnen karten in karts van niemand minder dan regerend Formule 1-kampioen Michael Schumacher, een Formule 1-show, gast-optredens van toprijders zoals Jurgen van de Goorbergh, een echte Paddock waar in een sfeervolle ambiance race- en crossmotoren en race- en rallyauto's uit de diverse klassen worden gepresenteerd, karting, een grandioze ShowNight, een speciale Junior-ochtend voor de kleinste auto- en motorsportfans en niet te vergeten een spectaculaire en unieke DTM-show, verzorgd door de motorsport-afdelingen van Audi, Mercedes-Benz, Opel en Abt Sportsline. Oftewel een unieke mix van show, beleving en entertainment in combinatie met het beste wat de auto- en motorsport te bieden heeft.

Als Race&Rally op 17 januari 2003 haar deuren opent wordt de bezoeker op een uniek aanbod getracteerd. Kloppend hart van het auto- en motorsportevent vormt de schitterende Live Action Arena die, gezien het programma, rustig uniek mag worden genoemd. Vanaf de tribunes met meer dan 5000 zitplaatsen kunnen de auto- en motorsportfans genieten van een wervelende show. Spectaculaire race- en rallydemonstraties met wagens en motoren uit diverse klassen, adembenemende freestyle-sprongen van Jimmy Verburgh en schitterende stunts van onder andere stuntrijder Christian Pfeiffer zullen het MECC in haar voegen laten barsten. Tussen de shows door kunnen de bezoekers zelf karten in karts van het Michael Schumacher Kartcenter.

Absolute topattractie vormt de Race&Rally ShowNight op zaterdagavond 18 januari 2003. Dan zullen tal van toprijders acte de presence geven en zelf het stuur in de hand nemen. Uitsmijter en unieke primeur vormt de racedemonstratie van de drie DTM-wagens die met hun racewagens de vloer van de Live Action Arena van de nodige rubbersporen zullen voorzien als zij hun zogenaamde 'donuts' draaien. Een andere primeur vormt het feit dat de bezoekers van deze avond kans maken op een unieke mogelijkheid om met Jos Verstappen achter het stuur van een zogenaamde duo-kart mee te rijden. Prominentenraces en muzikale optredens zorgen voor de juiste afwisseling.

De eerste editie van Race&Rally International draait volledig om beleving, show, entertainment en een kijkje achter de schermen van de auto- en motorsport. Op het Central Stage worden toprijders en constructeurs door RTL GP-commentator Olav Mol en het publiek aan de tand gevoeld over het voorbije en het komende seizoen. In de Race&Rally Paddock kunnen race-en rallyauto's en race- en crossmotoren van topteams uit de diverse klassen worden bewonderd, maar kunnen bezoekers ook zelf proberen de wielen van een DTM-wagen te wisselen. De jongste auto- en motorsportfans kunnen ondertussen meedoen aan de LEGO Dragstar-competition en kans maken op een reis naar Legoland in Denemarken of op zaterdagochtend zelfs op een unieke kartles van toprijder Jos Verstappen.

Meer informatie over Race&Rally International 2003 kunt U vinden www.race-rally.net