Kwalificatie 2003 radicaal veranderd

Gepubliceerd op 28 oktober 2002 door Verstappen Info Page

De FIA Formule 1 Commissie is vandaag bij elkaar gekomen en heeft besloten tot onder andere de volgende veranderingen in de regels voor 2003:

-Er zijn twee kwalificatie sessies; een op vrijdag en een op zaterdag. Iedere wagen krijgt per dag een vliegende ronde om een tijd neer te zetten met maximaal een auto op de baan.
-De vrijdagtijden bepalen de volgorde van het kwalificeren op zaterdag. De snelste van de vrijdag zal daarbij op zaterdag als laatste kwalificeren.
-Teams die volgend jaar tussen 1 maart en 1 november niet meer dan 10 dagen testen mogen op de vrijdagen van raceweekends twee uur extra testen (testcoureurs mogen dan ook rijden). De FIA wil dan wel dat zich hiervoor minimaal drie teams aanmelden.
-De eerste acht plaatsen krijgen voortaan wereldkampioenschapspunten: 10, 8, 6, 5, 4, 3, 2, 1.
-Team orders die invloed hebben op de uitslag van de race zijn verboden (hoe men dit wil controleren is niet bekend).
-Ieder team mag iedere race weekeinde twee verschillende droog-weerbanden gebruiken. Praktisch gezien mag een bandenfabrikant dus meerdere compounds meenemen en is het aan de teams om de twee meest geschikte banden te kiezen. Eerder mochten de bandenfabrikanten slechts dezelfde twee 'slicks' aan alle teams leveren.
- Bandenleveranciers mogen nog maar een regenband per raceweekeinde meenemen. Daarmee wordt er dus geen onderscheid meer gemaakt tussen regenbanden en intermediates.
-Omdat de teams het niet eens konden worden over deelname aan de Belgische Grand Prix zonder tabaksreclame is besloten de Grand Prix op Spa niet door te laten gaan. Er komt geen andere race voor in de plaats.