Hill weet raad

Gepubliceerd op 28 oktober 2002 door Bianca Zoon

Voormalig wereldkampioen Damon Hill weet hoe hij de Formule 1 kan redden. In afwachting van de uitkomsten van de belangrijke bijeenkomst vandaag, heeft Hill zich in de Britse pers ondubbelzinnig uitgesproken over de problemen in de sport. Volgens hem is het fundamentele probleem van de F1 gelegen in het feit, dat niemand zich geroepen voelt om de 'geest van de sport' te beschermen.

In hun hang een wereldwijd publiek te bereiken, hebben de autofabrikanten het wezen van de sport verkwanseld aan de hoogst biedende, vindt Hill. Waarbij Ferrari het helemaal bont heeft gemaakt, door zich niets meer van de kijkers aan te trekken en alleen belang te hechten aan het aanvoeren van de recordlijsten en het behalen van historische overwinningen.
"De sport kan weer verbeterd worden, als we de coureurs de vrijheid geven te doen waar ze van nature goed in zijn, namelijk presteren", aldus de ex-wereldkampioen. "Daarom ook moet de FIA luisteren naar wat deze beste coureurs ter wereld te zeggen hebben."

“Het probleem in dit seizoen is simpel terug te voeren op het feit dat Michael Schumacher de beste coureur is, in de beste auto, met teamorders om hem het winnen mogelijk te maken", gaat Hill verder. "Als ik dat had kunnen uitonderhandelen, dan had ik het ook gedaan. Maar door dit te doen heeft Ferrari zichzelf en de sport verraden. Ik zou Michael Schumacher en Juan Pablo Montoya of bijvoorbeeld Jacques Villeneuve in één team zetten, of beter nog: alledrie tegelijk in één team. Bij Arrows hebben ze nog wat stoeltjes vrij.”