Mosley voelt teambazen aan de tand

Gepubliceerd op 25 oktober 2002 door Bianca Zoon

Vandaag zal in Londen een informele voorbespreking worden gehouden tussen FIA voorzitter Max Mosley en de teambazen. Deze bijeenkomst is gepland met de bedoeling de belangrijke vergadering van aanstaande maandag, waar het ‘Negen punten plan’ hoog op de agenda staat, voor te bereiden.
Ook het ‘Concorde Agreement’ zal ongetwijfeld maandag aan de orde komen, daar de verdeling van de televisiegelden tegenwoordig steeds vaker punt van discussie vormt. Met de dreigende arbitrage-zaak tegen Minardi over de, volgens vier teambazen ten onrechte, ontvangen televisie-gelden (oorspronkelijk bedoeld voor Prost), is welhaast een dieptepunt bereikt.

Vooruitlopend op de vergadering hebben ook Eddie Irvine en Jacques Villeneuve zich reeds uitgesproken over de problemen in de Formule 1 en de mogelijke oplossingen.
Zo ziet Irvine de Formule 1 onder andere weer aantrekkelijk worden door intrede of behoud van markante coureurs (!), het evenredig verdelen van de televisiegelden, ongeacht de plaats op de eindrangschikking en het beperken van het aantal testkilometers.
Villeneuve is heel uitgesproken over de negatieve impact van de teamorders binnen Ferrari op de sport. Bovendien gelooft Villeneuve dat achtervleugels uit één stuk en remschijven van ongelimiteerde grootte de Formule 1 weer deels zijn spanning kunnen teruggeven.