Dennis geeft Coulthard vertrouwen

Gepubliceerd op 22 oktober 2002 door Dennis Visser

De teambaas van McLaren, Ron Dennis, heeft zijn volledige vertrouwen uitgesproken in David Coulthard. De Schot komt sinds 1996 uit voor het Britse team, maar heeft ondanks zijn grote schat aan inmiddels opgedane ervaring nooit met uitmuntende resultaten een onbetwiste nummer één-status kunnen afdwingen. Mika Häkkinen had van 1996 tot en met 2001 meestal de overhand over Coulthard, terwijl Kimi Raikkonen dit jaar 10 maal sneller was in de kwalificatie en ook in de race vaak voor hem te vinden was. Toch behaalde Coulthard de enige overwinning voor McLaren in 2002, en behaalde hij uiteindelijk 17 punten meer dan Raikkonen.

Volgens Ron Dennis vullen Coulthard en Raikkonen elkaar binnen het team goed aan: "Er is geen twijfel dat Kimi zich ontwikkelt tot een uitstekende coureur met een grote toekomst in het vooruitzicht. Maar David heeft het team precies de balans gebracht die we kunnen verwachten van iemand met zijn ervaring. Het zou teleurstellend zijn geweest als hij het geen probleem had gevonden om in de kwalificaties te worden afgetroefd door zijn teamgenoot. Maar hij heeft zich absoluut niet van de wijs laten brengen door Kimi's aanwezigheid. Het had onder die omstandigheden namelijk ook kunnen gebeuren dat een ervaren coureur zijn concentratie was kwijtgeraakt."

Hoe goed Coulthard echt is, en in hoeverre hij de stabiele factor binnen het team blijft, zal in 2003 blijken. Raikkonen heeft dan een jaar ervaring bij McLaren achter de rug, en zal vermoedelijk erg moeilijk te kloppen zijn...