scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Ferrari onverzadigbaar

Gepubliceerd op 17 oktober 2002 door John ter Meer

Ideeën om de spanning terug te brengen in de Formule 1 zijn niet aan Ferrari besteed. Wie mocht denken dat de wereldkampioen na jaren van succes nu achterover gaat leunen, die heeft het mis. "We streven naar perfectie", aldus Jean Todt van Ferrari in een interview met het Duitse blad Sport Bild. "En dit seizoen was niet perfect. Van de zeventien races zeventien maal als nummer één en twee finishen, dát is perfectie. Dat is ons niet gelukt, dus daar gaan we aan werken voor volgend seizoen."

Dat wil overigens niet zeggen dat de Italiaanse renstal niet tevreden was over het seizoen 2002. Maar Jean Todt brengt graag enige nuances aan. "Over het chassis, de motor, de elektronica en de banden waren we tevreden. Maar er is een verschil tussen goed en perfect. Het kan allemaal nog een stuk beter." Todt voorspelde ook dat Rubens Barrichello nog beter zal worden. "Hij heeft overduidelijk zijn draai gevonden bij Ferrari. Rubens wordt alleen nog maar beter."

Het is niet zeker dat Ferrari bij de openingsrace van het nieuwe seizoen in Melbourne al met de F2003 auto op de grid zal staan. "Dat was dit jaar ook niet het geval met de F2002. En de start met het 'oude' model was ons niet slecht bevallen. Het kan dus zijn dat we met de nieuwe auto nog wat extra testtijd gebruiken voordat we hem officieel voor races zullen inzetten", aldus Todt.