RaceReport over Minardi's problemen

Gepubliceerd op 16 oktober 2002 door John ter Meer

Kort geleden meldde RaceReport dat de toekomst van Jos Verstappen er rooskleurig uitzag, omdat Minardi hem graag wil hebben. In de nieuwste uitgave schrijft het blad over de nieuwe problemen van het sympathiekste team van de Formule 1.

McLaren, Williams, Jordan en BAR willen een rechtszaak tegen Formula One Management aanspannen. FOM, de organisatie van Bernie Ecclestone, hakte afgelopen juni de knoop door over de verdeling van de tv-opbrengsten van 2001. Ecclestone regelde dat de vijf miljoen dollar van het failliete Prost naar Minardi ging. Daardoor kon het Italiaans/Engelse team overleven en een goede basis leggen voor de komende seizoenen. Iedereen tevreden? Nee, de club onder aanvoering van McLaren-baas Ron Dennis besloot tot een rechtszaak om het geld alsnog te verdelen onder de teams die vóór Prost in het constructeurskampioenschap eindigden. Mochten die vijf miljoen inderdaad aan Minardi onttrokken worden, dan betekent dat waarschijnlijk het einde van het team, vertelt Minardi-baas Paul Stoddart. "Na alles wat er dit jaar gebeurd is, heb ik er genoeg van", geeft hij te kennen.

Vervelend voor Stoddart, maar zeker ook vervelend voor Verstappen, vindt het blad. Gelukkig heeft diens manager Huub Rothengatter meer ijzers in het vuur: "ik heb contacten met andere teams. Zo ben ik benieuwd wat er allemaal gaat gebeuren bij Jordan en Jaguar. En vergeet BAR niet; daar is ook nog niet alles honderd procent rond."