Wederom dubbelzege Ferrari

Gepubliceerd op 13 oktober 2002 door Eric Berendsen

Geheel volgens de verwachtingen heeft Michael Schumacher ook de laatste race van het seizoen gewonnen, voor zijn teamgenoot Barrichello. Het was de negende dubbelzege dit seizoen voor Ferrari, en de vijfde op rij. Raikkonen eindigde als derde, voor Montoya. Takuma Sato bekroonde een uitstekende race met zijn eerste punten van het seizoen op een vijfde plaats. Het laatste punt was weggelegd voor Button.


Al voordat de race begon moest de eerste coureur afhaken. Tot zijn grote teleurstelling mocht Allan McNish niet meedoen aan de race, ondanks zijn eerdere optreden in de warm up vandaag. Professor Sid Watkins vond het risico dat McNish wederom bij een incident betrokken zou raken te groot. De Schot had zich een beter afscheid van Toyota voorgesteld.

De start verliep vlekkeloos, met beide Ferrari's die als nummer 1 en 2 de eerste bocht indoken, om vervolgens aan de horizon te verdwijnen en rustig de winst naar zich toe te halen. Daarachter leek Coulthard de beste papieren te hebben, maar de Schot moest al na een paar rondjes vanaf een derde plek opgeven wegens technische malheur. Ralf Schumacher, Raikkonen en Montoya schoven hierdoor een plaatsje op, en Sato kwam in de punten te liggen. Hij verspeelde deze zesde plek bij de eerste pitstops, toen de beide Renault's hem voorbij staken. Trulli moest echter vlak voor zijn tweede stop opgeven, en Sato kon Button bij de tweede stop weer inhalen. Zijn ene puntje werden er zelfs twee toen Ralf Schumacher zijn motor vlak voor het eind opblies. Raikkonen kwam hierdoor alsnog op het podium, en Montoya besloot een kleurloos seizoen met een kleurloze vierde plaats.

Eddie Jordan was dolgelukkig met de beide punten van Sato, want door dit resultaat legde zijn team beslag op de zesde plaats in het constructeurskampioenschap, voor Jaguar en BAR. Beide BAR's moesten, hoe verrassend, wegens technische problemen opgeven, en Fisichella blies de Honda-motor van de reserve-auto op. Yoong groef zich in in de grindbak, en Massa schreef weer een Sauber af door eigen fout. Irvine, De la Rosa en Webber reden mee, maar konden geen potten breken.