scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Schumacher op pole, zware crash McNish

Gepubliceerd op 12 oktober 2002 door Dennis Visser

Na vannacht in beide vrije trainingen de snelste tijd te hebben neergezet heeft Michael Schumacher in Japan de 50e pole position uit zijn carrière behaald. Het was bovendien zijn zevende pole in Japan, en als Schumacher nog zestien poles weet te bemachtigen, dan overtreft hij het record van Ayrton Senna.

De kwalificatietraining werd overschaduwd door een zware crash van Allan McNish. Na ongeveer een half uur verloor de Schot de macht over zijn Toyota, waarna hij met 290 kilometer per uur de baan verliet in de snelle bocht 130R. Na een korte vlucht door de lucht belandde McNish in de bandenstapel. Een zware crash, ook volgens McNish zelf, maar gelukkig bleven verwondingen uit. Een onderzoek door professor Sid Watkins leerde dat de Schot er vanaf is gekomen met een pijnlijke knie en pijn aan zijn hoofd.

Na maar liefst een uur, de bandenstapels moesten opnieuw worden neergezet, ging de kwalificatietraining verder, met als resultaat een snelste tijd voor Michael Schumacher. Barrichello daarachter, gevolgd door de McLarens van Coulthard en Raikkonen. Als McNish morgen start, dan doet hij dat vanaf de 18e plek, net voor de Minardi's van Webber en Yoong.