Pollock en Villeneuve naar CART?

Gepubliceerd op 10 oktober 2002 door Huub Rothengatter

Volgens Craig Pollock is Villeneuve wel degelijk geïnteresserd in een zitje in CART. Ook wordt er van Pollock gezegd dat hij zijn eigen CART team wil beginnen na het mislukken van de overname van Arrows. Het is daarentegen zeer onwaarschijnlijk dat hij een nieuw team bij elkaar kan brengen voor de start van het volgend seizoen, maar hij kan zich altijd inkopen bij een bestaand team.

Forsythe Racing is een van de gegadigden die graag gebruik zou willen maken van de diensten van Jacques Villeneuve. Er schijnt een samenwerkingsverband te bestaan tussen verschillende sleutelfiguren in CART die een plan aan het samensmeden zijn om zo Villeneuve met een lucratief aanbod terug naar de US te krijgen.

Volgens Pollock is het alleen maar een kwestie van het juiste aanbod te krijgen en Jacques Villeneuve gaat over de boeg. Van Villeneuve is bekend dat hij CART erg interessant vindt. Hoewel mensen het mischien wel een stapje terug zien zou het wel een trap na voor de F1 kunnen zijn en goede PR voor de CART.

Jacques Villeneuve heeft nog een jaar te gaan in de F1, maar zou het graag opgeven om het Player's team het kampioenschap in de CART te winnen en tegelijkertijd BAR de kans geven om een beter pakket te ontwikkelen.

Volgens Craig Pollock heeft Villeneuve er wel oren naar om in 2003 CART te rijden, het hangt alleen af van een goede deal dat allen partijen een win-win situatie geeft. Een goed deal betekent het beste financiële pakket, gegadigden die dit pakketje zouden kunnen samenstellen is British American Tobacco bovendien heeft F1 baas en mogelijk CART eigenaar Bernie Ecclestone er ook wel oren naar.